Acnetherapie


Acnetherapie


Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen van de mens. Het betreft hier een goedaardige aandoening van de huid. Acne kan zowel uiterlijke en/als psychosociale problemen geven. Acnetherapie kan hierbij helpen. Er zijn verschillende verschijningsvormen, zoals:


    Mee-eters

    Rode bultjes

    Puistjes

    Onderhuidse ontstekingen.


Meestal zijn deze aanwezig in het gezicht, op de rug en op de borst. In heftige vorm kan acne zeer storend voor u zijn. Wij helpen u daarom met acnetherapie graag om acne of de restverschijnselen, zoals littekens en pigmentvlekken, te verminderen.

Waarom acnetherapie bij Deliciae?


    Klachten verminderen sterk door acnetherapie

    Verergeren voorkomen

    Verbetert huidstructuur

    Deskundig en betrokken huidtherapeute


Wat houdt acnetherapie in?

Bij zowel actief acne als de restverschijnselen hiervan zal onze schoonheidspecialiste, samen met u, een persoonlijk gericht behandelplan opstellen. Uw behandeling kan bestaan uit  een dieptereiniging, fruitzuurpeelings en/of microdermabrasie. Daarnaast geven zij huidadviezen, zodat u precies weet wat u moet doen om ontstekingen te voorkomen.


Dieptereiniging

Bij actief acne zal de huidtherapeut zich vooral richten op het reinigen van de huid. Hierbij worden huidoneffenheden verwijderd. Daarnaast zal er advies worden gegeven hoe je de huid het beste zelf kunt behandelen.


Fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling is een huidvernieuwende techniek, waarbij de huid gestimuleerd wordt tot nieuwe cel aanmaak. De behandeling wordt bij ons uitgevoerd met behulp van glycolzuur. Dit is een zeer effectieve manier om de huid gladder, dunner, en steviger te maken, en eventueel aanwezige pigmentvlekken te verzachten.Voor meer informatie over fruitzuurpeeling kunt u hier terecht.


Microdermabrasie

Tijdens de behandeling wordt er een straal van (steriele) kristallen door middel van vacuüm langs de huid gezogen. Hierdoor wordt de oppervlakkige huid, bestaande uit dode huidcellen, verwijderd. Daarnaast wordt de doorbloeding door microdermabrasie gestimuleerd; met name bij acnelittekens is dit zeer gunstig. Voor meer informatie over microdermabrasie kunt u hier terecht.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen verschilt per persoon. Dit wordt in het persoonlijk behandelplan met u overlegd.  Wel geeft een intensieve start van acnetherapie het beste resultaat. Hierbij moet u denken aan 2 tot 5 behandelingen per maand. De duur van een behandeling is ongeveer 30 minuten.


Wat kan ik zelf doen aan acne?


    Was uw huid voorzichtig (niet schrobben!) met lauw water en een reiniging/verzorging speciaal voor uw huidtype;

    Kies bij make-up en zonbescherming voor producten op waterbasis;

    Draag geen strakke, synthetische kleding op de acne huid;

    Elke dag schone bovenkleding, washand, handdoek, kussensloop en nachtkleding;

    Goede nachtrust, veel bewegen en gezonde voeding;

    Huid beschermen tegen de zon met factor 30;

    Niet onder de zonnebank en niet tussen 11.00 en 15.00 uur in de zon;

    Producten met veel suiker kunnen acne verergeren, maar een speciaal acnedieet bestaat helaas niet. Als u merkt dat u door een bepaald voedingsmiddel meer last van acne krijgt, kunt u dat beter vermijden.


Lycogel


Veel patiënten vinden een acnebehandeling aan het begin van de (school)dag of voor een belangrijke afspraak vervelend. De behandeling heeft de nodige impact op de huid en het uiterlijke vertoon vlak na de behandeling. Sinds medio 2016 is behandeling met Lycogel na de behandeling mogelijk. Waarom Lycogel na de behandeling aanbrengen op de huid?


    Camoufleert de puistjes

    Zorgt voor snel herstel van de huid

    Ondersteunt de huid

    Waterbestendig

    De SPF factor beschermt de huid tegen zonlicht


Meer informatie over het gebruik van Lycogel na uw behandeling? Informeer ernaar bij de schoonheidspecialiste.


Wat zijn de kosten van acnetherapie?

De kosten van acnetherapie zijn afhankelijk van de behandeling. Een dieptereiniging van de huid kost bij ons €35,-, maar microdermabrasie bijvoorbeeld €50,- per behandeling. In het behandelplan zal dit met u besproken worden.


Heb ik een verwijzing nodig voor acnetherapie?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig voor acnetherapie.


Wordt acnetherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Acnetherapie wordt soms vergoed door uw aanvullende zorgverzekering. Wanneer de acne zich in het gelaat bevindt, is dit bijna altijd het geval. U kunt het beste voorafgaand aan de behandeling bij uw zorgverzekeraar informeren op welke vergoeding u recht heeft.

Wat vonden andere patiënten van acnetherapie?


Naam: Rosa

Leeftijd: 17 jaar

Behandeling: Acnebehandeling


Sinds een paar maanden heb ik ontzettend veel last van acne in mijn gezicht. Ik heb crèmepjes als Clerasil geprobeerd, maar dit hielp niet bij mij.  Uiteindelijk ben ik via een vriendin hier terecht gekomen. Ik ben nu 2 maanden hier en het gaat al veel beter. De acne in mijn gezicht is veel minder. Ook krijg ik goede tips om acne zelf  tegen te gaan. Kortom: ik ben heel erg tevreden en blij dat ik hier terecht ben gekomen!


Na uw behandeling nog 20 of 30 minuten ontspannen voordat u weer naar huis of het werk gaat? Dat kan bij Deliciae. Nieuw in ons behandelaanbod zijn de gezichtsmassages en huidherstellende maskers.

In een ontspannen sfeer met gedimd licht en een achtergrondmuziekje kunt u zelf bepalen welk gebied gemasseerd wordt. De hoofdhuid, gezicht, oren, hals, nek of decolleté; allemaal mogelijkheden. Een combinatie van allen is natuurlijk ook mogelijk!

De massages en masker zijn per 20 of 30 minuten aansluitend uw behandeling mogelijk. Het tarief voor 20 minuten is €25,00. Voor 30 minuten behandeling is het tarief €35,00. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of even bellen..